Δημιουργούμε μοναδικά σχέδια μέσα από την αγάπη μας για το ύφασμα και το μοτίβο!

Λίνα Γαβρά

Η επαφή μου με τα υφάσματα ξεκίνησε πολύ νωρίς ,  μιας που ο πατέρας μου ήταν έμπορος υφασμάτων  στην ΔυτικήΑφρική, από την εποχή της αποικιοκρατίας. Μεγάλωσα μέσα σε αυτό το οικείο υλικό , το οποίο η μητέρα μου αξιοποιούσε πάντα  με κέφι και φαντασία,για εμάς και για το σπίτι. Θυμάμαι πόσο φυσικό ήταν για μένα και τον αδερφό μου να παίζουμε κρυφτό στις αποθήκες  με τα τόπια.

 

Ξεκίνησα πριν αρκετά  χρόνια φτιάχνοντας κοσμήματα από κομμάτια αγαπημένων υφασμάτων,  τα οποία «έδενα»  με ημιπολύτιμους πέτρες. Αργότερα, θέλησα να δουλέψω μεγαλύτερες επιφάνειες και άρχισα να φτιάχνω  εσάρπες-pashmines, όπως τις φανταζόμουνα. Σιγά-σιγά προστέθηκε το ρούχο, κυρίως τα πανωφόρια, σε διάφορα μήκη και γραμμές  , τα οποία λατρεύω και έγιναν το σήμα κατατεθέν μου.

 

Στόχοι & Όραμα

Λατρεύω να δένω τα «θεωρητικά» αταίριαστα υφάσματα μεταξύ τους, να παντρεύω τα μοτίβα, τις υφές και τα χρώματα. Για μένα, ο κόσμος είναι ΕΝΑΣ και οι παραδόσεις όλων των λαών έχουν κοινά . Υλικά και υφάσματα από παντού. Την Ανατολή, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ελλάδα σε ένα σμίξιμο κλασσικού, παραδοσιακού και σύγχρονου. Δεν δουλεύω με βάση το τι ταιριάζει αλλά με βάση το τι λείπει στα μάτια μου ανάμεσα στα υφάσματα, το ταξίδι αυτό του σμιξίματος του ταιριαστού με του αταίριαστου, αυτό κάνω. Δεν ξέρω εάν αυτό δημιουργεί στυλ αλλά  είναι η δικιά μου ματιά. Η συμμετρία μέσα στην ασυμμετρία είναι αρμονία .  Το ρούχο είναι η γραμμή του, το ύφασμα του, η λεπτομέρεια του αλλά πάντα και η ανάποδη του!

Θα ήθελα να έχω, σπουδάσει αυτό που κάνω . Πρακτικά όμως χαίρομαι που οδηγούμαι από την αίσθηση που με διακατέχει και ταυτόχρονα από την αυστηρότητα μου. Χάρη στην αυστηρότητα αυτή, μαθαίνω καθημερινά αυτό που αγαπώ να κάνω. Νιώθω ότι «παίζω» με την σοβαρότητα ενός παιδιού.

 Το σώμα μας είναι ένας καμβάς ,φόντο. Το έν-δυμα μας, ανά-δυει την ιδιοσυγκρασία μας. Η στιγμή που οι γυναίκες με εμπιστεύονται για να τους προτείνω αυτό που τους ταιριάζει και θέλουν να εκφράσουν, είναι η πιο ωραία.

 

Το κατάστημα μας

 Ο χώρος μου θυμίζει πιο πολύ ατελιέ ζωγραφικής παρά  μόδας…

Βρίσκεται στο Κολωνάκι, όπου θα βρείτε εντυπωσιακά σε χρώματα και σχέδια ρούχα, τσάντες, κοσμήματα, αξεσουάρ, διακοσμητικά, παπούτσια. Όλα με βάση το ύφασμα, όλα φτιαγμένα με αγάπη!

  • Ηροδότου 17, Κολωνάκι
  • 215 555 7343

Τύπος & Δημοσιεύματα

Σας περιμένουμε...

Στο κατάστημα μας θα βρείτε μοναδικά και μοντέρνα κομμάτια! Μπορούμε να δημιουργήσουμε ρούχα, αξεσουάρ, διακοσμητικά, αποκλειστικά για εσάς!


Made with love by Lina Gavra. All rights Reserved.

Developed by intraCORE